BALDUDAK R-1300 KESTANE BALLARI
- Baldudak R-1300 Kestane ballarımız Rize’nin 1300 rakımlı yaylalarında yerleşimden, kirlilikten, zirai ilaçtan, sanayiden ve araç trafiğinden uzak bölgelerde üretilmektedir ve dolum tesisimizde el değmeden şişelenmektedir.
- Bir arı kendi kursağını tam olarak doldurabilmesi amacıyla ortalama 1500 defa çiçek ziyaretinde bulunmaktadır. Bu anlamda 1 gram bal ise 180.000 çiçek ziyareti gibi oldukça zahmetli bir işlem sonucu oluşmaktadır.
- Baldudak kalitesiyle üretilen ürünlerimiz Rize İl Tarım Müdürlüğü Gıda Analiz Laboratuvarı'nda ve Ege Üniversitesi Argefar Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda analiz ve test edilmektedir.
- Tüm ürünlerimizde olduğu gibi bu ürünümüzde de şeker ve katkı maddelerinin oranı % 0,0’dır.
- Ürünlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı onaylıdır.
- Baldudak markamız Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillidir.
- Raf ömrü 5 yıldır.
KESTANE BALI NEDİR ?
- Kestane balı diğer doğal çiçek ballarına oranla buruk bir lezzete ve koyu bir kıvama sahiptir.
- Onlara göre 2 katı fazla demir içerir.
- Kestane balı besin değeri yüksek olduğu için güç kayıplarına karşı tavsiye edilir.
- Kendine özgü tadı ile diğer ballardan kolayca ayırt edilebilir.
- Halk arasında deli bal veya acı bal olarak da bilinir.
- Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir, kısırlık ve idrar kesesi enfeksiyonları için önerilir, grip ve diş ağrısında etkilidir.
- Şifa kaynağı olan kestane balı faydaları doktorlar tarafından da önemle vurgulanır.
- Doğru biçimde tüketilen hakiki kestane balı, pek çok derde deva nitelikte bir besin maddesidir.
KESTANE BALININ FAYDALARI NELERDİR ?
- Mikrop öldürücü etkisiyle birçok hastalıkta destekleyici tedavi unsuru olarak kullanılır.
- Vücut direncini artırır. Özellikle soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyucudur.
- Boğazda ve idrar yollarında oluşan enfeksiyonlara iyi gelir. Kestane balı öksürüğe iyi gelir mi sorusunun yanıtı ise evet; kuru öksürüğü keser.
- Güçlü bir antioksidandır. Hücreleri yeniler, vücudun temizlenmesine olanak tanır.
- Akciğer hastalıklarına karşı etkilidir. Tedavi edici yönü vardır.
- Kestane balı kansere iyi gelir mi diye merak ederseniz cevap evet olur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır.
- Yaraları iyileştirir. Antiseptik özelliği ile ağızda oluşan yaraları tedavi eder. Cilt yaralarına da şifalıdır.
- Bağırsak gazlarını önler. Sindirimi güçlendirme özelliği ile yiyeceklerin daha iyi hazmedilmesini sağlar. Bağırsaklarda su tutarak kabız olmayı engeller.
- Kan şekerini düzenleme özelliği ile diyet yapan kişilerin çabuk acıkmasını engeller. Bu nedenle diyet listelerinde ona yer verilir.
- Kan dolaşımını hızlandırarak daha rahat hareket etmesini sağlar.
- Sarılık hastalığına karşı koruyucu özelliği vardır.
- Kemiklerde oluşan zedelenmeler için etkilidir.
- Doktor önerisi alınarak astım hastalığının tedavisinde kullanılabilir. Kestane balı, nefes darlığı çeken hastalara ferahlık verir.
- Antiseptik olduğu için deride oluşan yaralanmalarda merhem olarak uygulanır. Hafif dereceli yanıklar için de aynı şekilde kullanılır. Derinin hızla iyileşmesini sağlar.
- İshale bağlı oluşan karın ağrısında faydalıdır.
- Kestane balı reflü ve ülser nedeniyle oluşan mide yanmasına karşı etkilidir.
- Basur sorununa karşı kullanılır. Ayrıca prostat büyümesini durdurur.
- Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir.
- Hoş aromasıyla ağız kokularını giderir.
- Ağrı olan bölgeye sürülürse ağrıya iyi gelir.
- Kan pıhtılaşmasını önler ve damarları korur.
- Kolesterolü düşürür ve kalbin daha sağlıklı çalışmasına yardım eder. Damar sertliğine iyi gelir.
- Kestane balı tarçın ikilisi birçok sağlık sorunu için faydalıdır.
- Kestane balı, öksürük rahatsızlığının tedavisinde yardımcıdır. Üzerine limon sıkarak da tüketilebilmektedir.
- Kas kramplarını giderir, kasların gevşemesine yardım eder.
- Kısırlık konusunda faydalıdır. Sperm sayısını artırmak isteyen erkekler için uygun bir besindir.
- Kadın ve erkeklerde afrodizyak etkisi göstererek cinsel gücün artmasına yardım eder.
- Kestane balı tere ile karıştırılıp tüketildiğinde balgam söktürücü etki yapar.
- Tansiyonu dengelemeye yardımcı olur.
- Gözlerin daha iyi görmesini sağlar. Katarakt gibi göz hastalıklarına karşı koruyucudur.
- Kestane balının hafızayı güçlendirme özelliği vardır.
- Romatizma ve siyatik ağrılarının tedavisinde etkilidir.